Терзийски: Ако ситуацията с COVID-19 е добра, заплатите в МВР може да се вдигнат и с повече от 15%

Политика

На заседанието на Съвета за социално партньорство обсъдихме всички наболели въпроси. За заплатите не сме се разбрали, а представихме ситуацията, която е в момента – това, което Министерството е заявило като бюджет и разговорите, които се водят във финансовото министерство и с народни представители, които да могат да внесат поправки в Закона за държавния бюджет, така че да може да стигнем 15% увеличение на основната заплата за всички служители на МВР. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, предаде репортер на Novini.bg.

В общо финансово изражение говорим за 231,5 млн. лева увеличение на бюджета в перо “Персонал”. В същото време обсъдихме, че през тази година са увеличени и някои други пера, като “Време на разположение” и “Нощен труд”, добави той.

Ако ситуацията с COVID-19 е добра, още в първия възможен момент можем да говорим за увеличение на заплатите от 20201 година, по-голямо от 15%, заяви Терзийски.

По думите на съпредседателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов на заседанието не е решено нищо ново. 15-те процента си остават 15%. От наша гледна точка това увеличение не е достатъчно, подчерта той.

Попов каза, че СФСМР готви нови протести и до края на седмицата от синдиката ще обмислят по какъв начин да продължат нататък.

Готови сме за диалог, но когато става дума за преговори, не може да се очаква, че и двете страни ще си тръгнат от тях с позициите, с които са ги започнали. Проблемът е, че сме поставени в тази ситуация. При нас май не става дума за преговори, а просто някой ни съобщава какво е решило държавното ръководство. Ако има диалог, ако има преговори, е нормално да има отстъпки и от двете страни, но не е нормално да се очакват отстъпки само от нас, каза още Валентин Попов.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password