ВАС отправи запитване до Съда на ЕС по процедурата за възлагане на обществената поръчка за личните документи

Горещо

Върховният административен съд отправи преюдициално запитване до Съда на Европейския съюз по спор, възникнал при възлагане на обществената поръчка за избор на изпълнител за издаване на новите лични документи.

От съда информират, че делото беше образувано по жалба на “Веридос ГмбХ” – един от двата германски икономически оператори, участвали във възлагателната процедура, срещу решение Комисия за защита на конкуренцията. В него комисията е оставила без уважение, като неоснователна, жалбата на участника срещу решението на заместник- министъра на вътрешните работи за обявяване на класирането и определяне на изпълнител на обществена поръчка за проектиране, изграждане и управление на система за издаване на български лични документи поколение 2019.

Един от основните въпроси по спора е свързан с прилагането на текст от Закон за обществените поръчки. Изисква се да има поне три оферти. В същото време, европейското законодателство в областта на възлагането на обществените поръчки задължава възлагащите органи да изискват от икономическите оператори да обяснят предложената в офертата цена или разходи, когато те изглеждат необичайно ниски спрямо строителството, доставката или услугите. За да гарантира правилното и унифицирано прилагане на правото на ЕС, ВАС изпраща пет въпроса до съда на ЕС.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password