Глутница кучета нахапа бременна жена в Костенец

Горещо

Глутница кучета нападнаха бременна жена и малко дете в Костенец. Наръфаната от кучетата жена е настанена в болница без тежки наранявания.

Животните не са бездомни, а са отглеждани от жена в къщата ѝ.

Съседите на Петя Христова твърдят, че в къщата ѝ живеят поне десетки кучета. Вечер жената ги пускала не само да се разходят, но и да търсят храна по кофите за боклук, тъй като тя нямала никакви приходи. Местните хора организирана подписка, а вече е входирана и жалба до общината.

“Кучетата системно са пред портата на къщата на сина ми. Снаха ми не може да излезе и хляб да си купи. 3-4 пъти я нападат, но този път е нападнато и детето. Вечер се събират над 17 големи кучета, а малките са в къщата. Тя нито ги храни, нито се грижи за тях. Те са мръсни, болни, вечер нападат хора”, разказа пред Bulgaria ON AIR Христина Христова, която е близка на нападнатата жена.

“Има заповед, в която са включени РЗИ, фондация “Четири лапи”, представител на полицейското управление и общинската администрация с конкретен ден и час да бъдат изведени кучетата от дома на тази жена, но не са успели да направят това”, обясни Сашка Хаджийска от общинската администрация в Костенец.

Къщата на жената няма прозорци, а вместо това има заковани дъски.

От общината казаха, че Петя Христова не е плащала данъци за кучетата си от години.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password