Илиан Тодоров отличи младежко сдружение от Правец в инициативата „Доброто в нас“

Други

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отличи „Младежко сдружение за община Правец“ в инициативата „Доброто в нас“.

Младежите са организатори на десетки благотворителни инициативи, с които подпомагат деца таланти, нуждаещи се от средства за лечение, възрастни самотни хора.

„Протегни ръка-дари надежда“ е благотворително събитие, което събира спортисти в името на подпомагане на млад мъж с диагноза рак.

„Дари храна за Коледа“ е друга инициатива на младежите, чрез която се събират хранителни продукти, които в навечерието на християнския празник се раздават на самотноживеещи възрастни хора, болни и трудноподвижни жители на община Правец, сред които и ветерани от Отечествената война.

Младежите от Правец организират вечер на талантите, като набраните средства отиват за подпомагане на таланти от града в изявите им в различни конкурси.

А между организацията на благотворителните събития, младите хора на Правец облагородяват местности, изработват, боядисват пейки и маси, украсяват за празниците. Тяхното дърво на мартениците „грейва“ и благодарение на обитателите на Дневен център за възрастни хора с увреждания, които изработват мартениците.

Младежите вярват, че доброто ще спаси света. „Предай нататък и стани част от нас“ е изречението, което описва тяхната мисия.

Вярват, че словосъчетанието „ЗаедноМОЖЕМ“, което е й техен хаштаг, винаги може да бъде изпълнено с действия и смисъл, стига да имаш желание и голямо сърце.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password