Пътна полиция: Водачи проявяват безотговорност

Авторски статии

Водач с 2,72 промила на изход от София са хванали пътни полицаи, съобщиха от МВР на извънреден брифинг.

Инцидентът е станал около 11 часа днес,това главен инспектор Лъчезар Близнаков, представител на „Пътна полиция“ при ГДНП.

Шофьор е бил хванат малко по-късно днес зад волана след употреба на наркотици, допълни Близнаков. Той поясни, че най-честите нарушения са били управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици.

Само за 31 декември и 1 януари са издадени над 5000 наказателни постановления, посочиха още от Пътна полиция.

Инсп. Близнаков посочи, че се наблюдава тенденция за намаляване на жертвите и ранените по пътя спрямо периода около миналогодишните коледни празници. „За периода от 20 декември 2019 година до 1 януари 2020 година, миналите коледни празници, са възникнали 195 тежки пътнотранспортни произшествия, ранените са 260, а загиналите -15 души. За същия период на тази година се отчита намаление на тежките произшествия. За същия период, от 20 декември до 1 януари, възникналите тежки пътнотранспортни произшествия са с 46 по-малко (149), ранените са с 69 по-малко( 191), а загиналите са с трима по-малко (12) спрямо миналата година“, обясни той.

“Леко интензивен трафик, но без задръствания към момента, и засилено полицейско присъствие има в последния празничен ден. Във връзка с осигуряване на безопасното придвижване на гражданите за денонощието са предвидени над 400 полицейски екипи по пътищата, като 127 от тях са с мобилни технически средства за контрол на скоростта,” информира Близнаков.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password