Митничари заловиха огромна пратка с контрабандни маски и стоки

Горещо

Митническите служители от ТД „Южна морска“ откриха при проверка на товарен автомобил на МП Капитан Андреево 63 000 недекларирани защитни маски за лице и близо 3800 стоки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост.

На 05.01.2021 г.,около 22.30 часа, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с българска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за България.

При извършената щателна митническа проверка, включително със специализирана рентгенова апаратура, митническите служители откриват в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 70 кашона, съдържащи 63 000 защитни маски за лице.

В хода на проверката са открити и 3495 тениски, блузи с дълъг ръкав, дамски якета, детски спортни екипи, 240 чехли и спортни обувки, както и 31 дамски чанти, носещи логото на защитени марки, сред които на DSQUARED, Moncler, Tommy Hilfiger, Off White, Hugo Boss, Karl Lagerfeld, Puma, Adidas, Nike.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Контрабандните маски са задържани. На шофьора, български гражданин с инициали Б.К. е съставен акт по Закона за митниците.

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password