ВМРО: Приемаме датата на изборите, но не и промени в Изборния кодекс

Политика

ВМРО приема датата 4 април 2021 г., определена от президента за ден на изборите за народни представители. Този акт е негово конституционно правомощие. Това съобщават от пресцентъра на политическата формация.

ВМРО не приема обаче опитите за радикална промяна на изборното законодателство, отбелязват от партията. Според тях “идеята за гласуване по пощата създава огромна заплаха за изкривяване на изборните резултати под натиска на една чужда държава – Турция”. “Това би дало възможност на неосманиста Ердоган, който многократно е заявявал сърдечните си претенции към части от българската държава, да организира изпращането на гласове дори от починали преди десетилетия български граждани”, посочват от ВМРО. “Дали от Турция ще дойдат 100-200 или 300 хиляди гласа ще решава само той”, отбелязват те и допълва, че тези гласове ща са за “новите му стари фаворити ДПС”.

Вмешателството на чужда държава на избори в България е изключителна заплаха за националната ни сигурност, смятат от ВМРО.

ВМРО – Българско национално движение изразява надежда предложението на президента за гласуване по пощата да не е обмислен план за формиране на мнозинство ДПС-БСП в следващия мандат. Още повече, че такива промени на Изборния кодекс трябва да се правят след внимателен анализ и сериозно публично обсъждане, за което няма време, отбелязват от патриотичната организация.

Потвърждаваме принципната си позиция, че не бива да се прави промяна в Изборния кодекс в последния момент, допълват от ВМРО.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password