Ще останат ли учениците от 5 до 12 клас с маски в класовете?

Други

Насочването към практики не е случайно, а целенасочено. Учениците трябва да усвоят конкретни знания чрез практика. Това заяви пред БНТ заместник-образователният министър Таня Михайлова по повод поетапното връщане на ученици и студенти за практически обучения в клас.

“Информатиката може да премине и през онлайн обучение, но машиностроенето и дървообработването няма как. Деца не са загубили много без практиката, но ще трябва да се постараят повече за сега, за да наваксат. Сега децата ще приложат уменията си от научената теория”, каза още тя.

“Продължава изискването учениците да бъдат с маски в клас, защото за практическо обучение се явяват големите ученици”, разкри Михайлова..

Тя препоръча училищата да реорганизират седмичните си разписания, така че да има практически занятия в точно определен ден. “Часовете по практика могат да се направят в един или два дни. Надявам се, че ако ситуацията така се задържи, учениците ще се завърнат в класните стаи”, допълни заместник-министърът.

“Обмисляме присъственото обучение да започне от 4 февруари – след междусрочната ваканция”, коментира Таня Михайлова.

“Има интерес за ваксините от страна на учителите. Списъците за тях са отворени и те могат да се запишат по всяко време. Около 21-22% са желаещите преподаватели за имунизация”, заяви зам.-образователния министър.

“На този етап ще има допълнителни занимания за ученици, които имат нужда. Що се отнася до учебната година – малките ученици ще учат допълнителни 2 седмици”, завърши Таня Михайлова.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password