Соломон Паси с прогноза как ще работим с новия посланик от Русия

Политика

Президентът на Атлантически клуб у нас и бивш външен министър Соломон Паси направи коментар във връзка с пристигането на новия руски посланик у нас.

През 2002–2003, в мандата на България в Съвета за Сигурност на ООН, установихме динамични работни контакти с постоянния представител на Русия в ООН Сергей Лавров и неговия заместник Юрий Николаевич Исаков. Сергей впоследствие стана външен министър, а Юрий Николаевич — посланик в България, припомни той.

“Общата ни работа в СС ООН се оказа отлична предпоставка за откровено разбирателство, което ни бе особено необходимо в българското председателство на ОССЕ през 2004. И дори българо-американските военни бази, които изградихме у нас през 2093–2006 не хвърляха сянка върху българо-руските отношения, които тогава бяха много по-прагматични”, смята Паси.

“През 2021 политическите реалности са съвсем различни, но колаборацията с посланик Митрофанова в ЮНЕСКО е капитал, от който двустранните ни отношения трябва да се възползват. И да не забравяме, че един добър посланик може да калибрира отношението на своята столица към страната на акредитация!”, прогнозира още президентът на Атлантическия клуб.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password