Да помогнем на Йордан от Варна за втора бъбречна трансплантация

Други

30-годишният Йордан Иванов от град Варна се нуждае от втора бъбречна трансплантация.

Когато е едва 19-годишен, той постъпва в болница с тежко влошена бъбречна функция, налагаща спешно включване на хемодиализа. През месец декември 2014 г. е трансплантиран от трупен донор в болница “Лозенец”, а през февруари 2015 г. за първи път постъпва в клиника по нефрология и трансплантация по повод дискомфорт и напрежение на трансплантирания бъбрек и покачване на серумния креатинин до 174.

Пет години е редовен пациент на “Александровска болница”. Прекарва множество операции без съществено подобрение. Многократното поставяне на “Double-J” стент удължава живота на трансплантирания бъбрек.

От 1 септември 2019 г. той отново е на диализа. След усложнения от първата, втора трансплантация не може да бъде извършена в България.

Трансплантацията ще бъде от различни кръвни групи “АВО несъвместима”. Такъв вид трансплантации не се правят в България и затова се заплащат от НЗОК. Неговият баща ще бъде донор. Трансплантацията е насрочена за 21 януари и датата е потвърдена от болницата в Гренобъл. Повече няма да бъде отлагана заради Covid-19.

Йордан е в Гренобъл с баща си и всичко върви по план от болницата, подготвят го за трансплантация, почти всеки ден му правят диализа и десенситилизация. Сложени са му три ваксини и витамини да не се разболява.

Вече е минала етичната комисия в Лион и съдът в Гренобъл. Необходими са средства за още един месец престой в Гренобъл след трансплантацията – за квартира, преводач и непредвидени разходи, като за квартира се заплаща по 48 евро на ден, а за преводач по 20 евро на час.

Квартирата е близо до болницата, за да не се използва градски транспорт поради COVID-19. За всички пътувания и престои в Гренобъл досега са платени 15 000 лв.

Майката на Йордан изказва благодарности към всички, дарили средства: “Благодаря на всички хора с добри сърца, които помогнаха на Йордан да замине за Гренобъл.”

Дарения могат да се правят на следната банкова сметка:

IBAN: BG27STSA93000020977115

BIC: STSABGSF

Титуляр: Йордан Иванов Иванов

/NOVINI.BG/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password