Продават ЧЕЗ – КЕВР разреши сделката

Други

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ разреши продажбата на „ЧЕЗ разпределение“ АД на дружество от групата „Еврохолд България“ АД – „Ийстърн Юропиън Електрик Къмпъни“ б.в., информират от енергийния регулатор.

Съгласно чл. 21, ал. 1, т. 23а, изр. 1 от Закона за енергетиката КЕВР разрешава сделки по разпореждане с дялове и акции, представляващи повече от 20 на сто от капитала на търговски дружества, които осъществяват лицензионна дейност по пренос и разпределение на електрическа, топлинна енергия или природен газ, с оглед гарантиране на сигурността на доставките, защитата на националната сигурност и обществения ред.

Комисията се произнася след влизането в сила на всички други необходими разрешения и одобрения, свързани със сделките, допълниха от регулатора.

В хода на образуваното административно производство по подаденото от “ЧЕЗ” /а.с./ заявление, Комисията се произнесе въз основа на постъпили становища от Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция “Разузнаване”, Държавната агенция за национална сигурност, Министерството на енергетиката и Комисията по финансов надзор.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – София-град, в 14-дневен срок, се посочва в съобщението.

/pariteni.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password