Вижте какво ще решава Министерският съвет

Политика

Правителството се очаква на днешното си редовно заседание, което ще се състои чрез видеоконферентна връзка, да одобри проект на Програма за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на България до 2032 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Министрите ще одобрят проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията, както и няколко наредби, регламентиращи задължителните игрални условия и правила за видовете хазартни игри, за които се издават лицензи, за правилата за организацията на работата и финансовия контрол при организиране на хазартни игри, за изисквания към игралните зали, казината, централния пункт и пунктовете за приемане на залози за вида на помещенията или сградата, за игралния софтуер и комуникационното оборудване за онлайн залаганията и игрите чрез други електронни съобщителни средства.

Кабинетът ще приеме и Наредба за специфичните изисквания за извършване на хранително банкиране и контрола върху тази дейност, както и промени в наредбите за държавните изисквания за придобиване на професионална квалификация “учител” и за безопасната експлоатация и техническия надзор на повдигателни съоръжения.

Правителството ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2021 г. и проект на изменение на оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж”.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password