Няма как да има коалиция без ГЕРБ или без БСП

Политика

Въпросът каква ще е избирателната активност на парламентарните избори през април е въпрос за над 1 милион долара. Това коментира политологът от “Тренд” Димитър Ганев. По думите му избирателната активност е ключът на тези избори.

Политологът обясни, че където в чужбина е имало избори по време на пандемия, избирателната активност е била по-ниска от традиционното.

“При много ниска избирателна активност партии с твърди електорати си повишават изборната тежест. Привържениците на Слави Трифанов са т.нар. “мек електорат”, посочи Ганев.

“Коалиция под 3 партии фактически много трудно би могла да бъде създадена. Трябва да има коалиция или около ГЕРБ, или около БСП. Друг тип конфигурация е почти невъзможна. Представете си какви преговори ще има…”, коментира още той.

Димитър Ганев обясни, че според изследването на “Тренд” 5 партии са сигурни в следващия парламент. 2 други формации са на ръба да влязат.

Проучване сочи, че има висок дял на положителните оценки за президента Румен Радев, който навърши 4 години от мандата си.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password