Димитър Манолов: В пандемията най-много страдат тарикатите, които са получавали предимно пари под масата

Политика

Като цяло мерките работят, но трябва да се отчита, че много бизнеси страдат, не мога да кажа, че и компенсациите са достатъчни. Това каза в предаването “Офанзива” по Нова Нюз Димитър Манолов, президент на КТ “Подкрепа”.

Според него най-много страдат “тарикатите, които са получавали предимно пари под масата”. Той също смята, че протестът на ресторантьорите се политизира.

“Не сме забелязали драстично повишаване на безработицата по време на пандемията, макар, че това е условно, защото безработни се водят само тези, които се регистрират в бюрото по труда”, информира президентът на “Подкрепа”.

“Добавка към пенсията се отпуска по стаж и възраст, добавката и първата пенсия са две различни неща, при добавката каквото си сложил ти, то си е твое, единственото условие е да имаш навършена възраст”, разясни Манолов въпроса за втората пенсия.

Синдикалистът вярва, че икономически растеж не благодарение на правителството, а обикновено се случва въпреки него. Той е убеден, че е можело да се направи още много като компенсации и мерки към бизнеса и работещите заради пандемията.

Димитър Манолов увери, че би се ваксинирал при първа възможност, но и вярва, че това е личен избор на всеки един човек.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password