Лъчезар Борисов: България приложи най-либералните мерки, трябва да продължим да компенсираме бизнеса

Политика

Трябва да продължим мерките към бизнеса за компенсации. Ние непрекъснато сме в контакт с министъра на здравеопазването и браншовите организации, ако има промяна в позицията за по-ранно отваряне, това ще стане ясно. Това каза в предаването “Офанзива” по Нова Нюз министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Разплащането по мярката за 24 лева продължава, за ноември и декември ангажиментът на държавата е изпълнен. Ако е имало забавяне, това е било системна грешка, уточни министърът.

Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година, сега е 7%, като това е едно от постиженията на правителството, имайки предвид какво е положението в останалите европейски страни, информира още Лъчезар Борисов.

Той увери, че банковият сектор стои изключително добре, с намалени печалби, но стабилни и ще използват печалбите си за резерв.

България приложи най-либералните мерки. Зимният туризъм работи, дори и с ограничения, докато в много страни в Европа това не е факт, заяви още Борисов.

95% от инвеститорите в България са готови да реинвестират. Оставаме в играта на по-сериозните инвестиционни интереси, като е възможно това да е от автомобилната индустрия, каза още министърът на икономиката.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password