“Маркет линкс”: ГЕРБ е първа политическа сила

Политика

Хората не са удовлетворени от развитието в страната. В месеците април и май 2020 г.е имало значително разлика – повечето от българите са били доволни. Това заяви социологът Добромир Живков по повод последното проучване на “Маркет линкс”.

60% от българите не са склонни да се ваксинират. Част от българите усещат натиск за ваксинация, а хората, които по-скоро са били “за” ваксинацията и са се двоумяли, сега са твърдо против. Загубата на доверието в институциите е част от скептицизма, каза още той.

45% от българите смятат, че правителството не се справя с кампанията по имунизация. 35% са на обратното мнение, че управляващите се справят. 20% посочват “нито едното”

32% е доверието в политическия лидер Слави Трифонов, след 25% на Мая Манолова и 25% за Бойко Борисов. 20% е доверието в Красимир Каракачанов, 15% в Христо Иванов, Мустафа Карадайъ 9%.

Електоралните нагласи са следните: 24,6% за ГЕРБ/СДС, 18,9% за БСП, 13% за “Има такъв народ”, ДПС с 8,5%, “Демократична България” 7,6%, “Изправи се.бг” 3, 9%, ВМРО с 2,7%.

“Между 5 и 7 партии са възможен вариант за Народното събрание”, завърши Добромир Живков.

Паспорт на изследването: Проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и Маркет ЛИНКС, проведено сред 1019 лица над 18 г. в страната в периода 17 – 24 февруари 2021-ва година по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password