НПСС ще връчи Националния приз “Студент на годината”

Други

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) ще отличи на церемония най-успешните студенти на България в 14-ото издание на Националния приз “Студент на годината”. Това съобщиха от НПСС.

Призът “Студент на годината” е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Награждаването на най-успешните студенти на България е тази вечер, от 18.30 часа, в Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Националният приз “Студент на годината” се учредява в началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България.

Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование. “Студент на годината” е най-престижният конкурс за млади хора в България.

Жури от водещи експерти от всички области на образованието е определило призьорите в 14 категории, които имат доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Партньори на инициативата са Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националният студентски дом, Студентският съвет на Медицинския университет в София, Студентският съвет на Медицинския университет “Проф. Параскев Стоянов”, Студентският съвет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Студентският съвет на Техническия университет в София, “Студентски столове и общежития” ЕАД, Съветът на ректорите на висшите училища, фондацията “Българска памет”.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password