Какви са нагласите на хората за ваксинирането?

Други

Все пак обществото ни остава благосклонно към мнението за справянето ни с кризата. Сегашният резултат е далеч от този през април, когато мнозинството българи смятаха, че ние се справяме с пандемията далеч по-добре от Западна Европа. Това е заради леките мерки в страната. Това заяви пред NOVA изпълнителният директор на „Галъп Интернешънъл Болкан” Първан Симеонов.

Данните са от проучване на „Галъп Интернешънъл Болкан”, финансирано от самите тях и проведено сред 1008 души между 22.02 – 01.03.2021 г.

Той добавя, че желанието за леки мерки в страната постоянно расте. „Това означава, че една голяма част от хората вече са прекарали вируса. Освен това те стават нетърпеливи. Друга причина е, че заразата вече е позната на обществото”, добавя Първанов. Според него доверието към Националния оперативен щаб е добро.

„Когато страхът от заразата е бил висок – доверието в Щаба също е било високо”, казва политологът. „Данните няма как да отчетат последните дни, в които хората може и да осъзнават нуждата от по-тежки мерки, но генералната тенденция е за леки такива”, обясни Симеонов.

„Живеем в потребителско общество и ваксините са продукт. Опашките допринесоха за желанието на хората да се ваксинират. Трябва да отбележим, че милиони хора в страната вече са минали през заразата и ние не можем да очакваме от тях голямо желание за ваксинация”, казва експертът.

По негово мнение най-важното е възрастните хора да бъдат таргетирани и ваксинирани.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password