Личен лекар за доставката на ваксини: На маймуни ни направиха!

Други

Нямаме съобщение за вреди след поставянето на ваксина от партидата на Астра Зенека, за която беше сигнализирано за проблеми. Изобщо да не се притесняват хората, досега не се е получавало нещо. Това съобщи д-р Георги Миндов в студиото на сутрешния блок по БТВ.

Най-честите симптоми са болка на поставеното място, каза той. Д-р Миндов уточни, че пациентите обикновено остават няколко минути след поставянето на ваксината в кабинета.

„На маймуни ни направиха! Луди станахме! Колегите искат да се откажат, но аз ги призовавам да не го правят, защото го дължим на нашите пациенти!“. Така лекарят коментира процеса по доставка на ваксини. Той каза, че е най-трудно да се запишат онлайн възрастните хора, защото те нямат знание как да го направят. Обикновено го правят децата им.

Миндов беше категоричен: „Забавянето струва човешки животи!“. Той каза, че личните лекари искат приоритетната фаза да бъде 3:1. Според него трябва да се ваксинират уязвимите групи първо, а не младите хора.

„Искаме да има явно и публично разпределение на ваксините“. Миндов попита задочно доц. Мангъров как ще разпредели дефицита на ваксини, така че да попадат при приоритетните групи. Лекарят беше емоционален като каза, че пациентите му чакат за ваксини.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password