Мария Бакалова: „Борат 2“ показа, че хората не са съвсем наясно какво е да си жена

Култура

„Искам да застана зад хора, които са онеправдани и нямат равни шансове, и деца, които са се напатили на живота, просто защото са се родили при различни обстоятелства“

„Борат 2“ показа, че хората не са съвсем наясно какво е да си жена. Такова е мнението на номинираната за Оскар за най-добра актриса в поддържаща роля Мария Бакалова.

Българката ще се бори за златната статуетка именно заради ролята на Тутар в лентата на Саша Барън Коен.

Саша Барън Коен: Поздравления, България! Ти ни даде смелата и талантлива Мария Бакалова

„Покрай “Борат 2” станахме свидетели, че, до голяма степен, хората не разбират какво е да си жена. И защо това, че имаш месечен цикъл, трябва да бъде нещо срамно. Разбира се, че хиперболизирам. Разбира се, че е на ръба. Но аз като жена не искам да се срамувам от това, че някой ден мога да се събудя и да имам някакво петънце, а това може да саботира целия ми ден, защото някой ще ме погледне на кръв…“, сподели в интервю за БТА Мария Бакалова.В сцената, която актрисата цитира, нейната героиня Тутар показва изцапаното си с кръв бельо по време на своя “танц на плодовитостта”, който изпълнява на дебютантски бал в Джорджия.

Актрисата признава, че има много каузи, зад които иска да застане, като много от тях са базирани именно върху равните права.

„Страхувам се да го кажа, но все още живеем в свят, в който равноправието не е фактор, а е време да бъде фактор. Все още има места по света, където жените не са оценявани такива каквито са, и не им се дава възможност както на мъжете. Има места, където хората не се приемат – само заради тяхната религия, заради техния пол, заради тяхната сексуална ориентация, заради страната, от която идват. Фактори, с които се раждаш. А ти трябва да бъдеш приет и трябва да ти бъде даден шанс. Аз имам нужда от това хората да бъдат приети. Със сигурност, искам да сложа край на много стигми…“, споделя актрисата.

/dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password