Диагноза артист

Култура

В епизод 415 „Трамвай по желание“ среща своята публика с оригиналния актьор, музикант, имитатор и пътешественик Георги Низамов.

Още като малчуган в Ямбол, Жоро играе на местната сцена всички детски роли. Особено полезни театрални съвети получава от ролята на магаренцето Мокси в пиесата на Борис Априлов „Приключенията на Лиско“.

След продължителна школовка в различни театри Низамов се озовава пред вратите на ВИТИЗ, но за всеобща изненада е приет не в специалността актьорско майсторство, а в направление режисура за вариететен театър. Оказва се, че талантът е попаднал точно на мястото си, защото и до днес практикува и дори преподава различни елементи от това изкуство. За съжаление вариетето, като истински сценичен жанр, вече почти не съществува у нас, но Низамов не се отказва от идеята да го възроди.

Настоящето на актьора е фокусирано върху телевизионни шоу програми, където Жоро щедро раздава дарбата си на изкусен имитатор.

Въпреки всички свои шумни успехи на екрана, дълбоко в себе си артистът остава верен на класическото театрално изкуство, доказателство за което е собственият му проект „Диагноза артист“.

В музикално отношение Низамов опознава хората с най-простия възможен тест – музиката, която слушат. Заклет рокаджия, всенародният увеселител не пропуска да вложи марковия си хумор и в тази посока. Доказателство за това е рок хитът му „Дарт Вейдър на Йода думаше“, който само за едно денонощие постига над 100 хил. гледания в мрежата.

/bnr.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password