Криминалистът Ботьо Ботев с разкрития за показното убийство в София

Горещо

Рано е за изводи след убийството. Активно се работи по случая. Става дума за поръчково убийство, но не се изключва да има личен мотив зад престъплението. Това заяви пред БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

“Убитият е противоречива личност в криминалните среди. Много често автосалоните и къщите да се използват за престъпно придобити пари”, каза още той.

Припомняме, че мъж беше показно убит в района на Околовръстното шосе в София при кръстовището със “Симеоновско шосе”. Той е прострелян в главата, докато чака на светофар, пред очите на 11-годишно дете.

По изложените данни, навярно доста хора са видели случилото се и доста хора могат да свидетелстват, но и ако това стане, трябва да се осъществи в “рамките на една специфична конспиративност”, уточни Ботьо, защото тези хора трябва да се пазят.

“Хора, които се нагърбват да извършат подобни престъпления, съответно преценяват нещата и вземат мерки за дегизировка, на промяна на външността си и ред други неща. А някои от тях, зависи от морал и психика, действат и по най-бруталния начин”, коментира криминалистът.

По думите му, охранителни работници нямат работа в района на местопроизшествието. Там трябва да бъдат само специалисти експерти.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password