Проф. Мутафчийски: Само за година загубихме 120 медици, което е изключително разтърсващо

Други

В Световния ден на здравето с едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки лекари от цялата страна почетоха с едноминутно мълчание паметта на техни колеги, загубили битката с коронавируса. Инициативата е на Българския лекарски съюз.

Тази година Световният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от COVID-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с вируса.

За съжаление към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест, се добавят и имената на над 120 колеги, които до последно и с достойнство изпълняваха своя професионален и морален дълг, но загубиха битката за собствения си живот, посочват от Българския лекарски съюз.

През последната година загубихме над 120 медици в тази пандемия. Докато седяхме и отдавахме почит на нашите колеги, се досетих, че 142 са медицинските чинове, които са загинали през годините, а сега само за година са повече от 120 човека, което е изключително разтърсващо за мен, коментира пред медии ръководителят на ВМА и НОЩ генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password