Психолог: Срещу Борисов трябва да има сериозна и подготвена политическа сила, а не дилетанти

Политика

ГЕРБ спечели, но загуби политическата инициатива. И двете страни са в процес на отрезняване, но ГЕРБ взима инициативата, което е парадокс. Това заяви психологът Николай Михайлов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

“Борисов изрече предупреждения, защото се усети, че трябва реванш на силите. Той каза не правете това, защото и ние имаме здрави момчета и мога да ги призова. Той веднага грабва инициативата, защото има инстинкт. Сега вие ще поемете ангажимент за държавата. Надвисва един много голям въпрос, а именно – ние нямаме право да се държим за гушите, докато българският народ е в тежка криза”, посочи Михайлов.

„Ние трябва да поемем инициатива за държавата. Трябва да се поеме държавнически капацитет. Каквото и да говорите за мен, но няма друг, който може да поеме отговорност за тази държава и аз го правя“, казва Борисов.

“Борисов смята, че много скоро ще имаме нужда от него, защото другите ще се провалят. Цялата логика е авторитарна и минава през Борисов. Това обаче не е достатъчно”, смята психологът.

“Оттук нататък тази трипартийна коалиция срещу Борисов ще трябва да се научи на политическа риторика. Те са неадекватни политици, те нямат увереност, но не са убедителни, че могат да управляват тази държава ефективно в криза. Тези хора нямат говорители. Те мислят, че тяхната кариера ще потече като гавра срещу Борисов и запращането му в кьошето. Срещу властта на Борисов трябва да има сериозна и подготвена политическа сила, а не дилетанти. Основният минус е свързан с това, че много лекомислено се подценява възможността Борисов да се съвземе и се подценява собствената сила да се възпроизвеждат електорално. Имам интуицията, че Борисов ще ги преследва”, коментира още Николай Михайлов.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password