Борислав Великов: Трябва да се отдаде заслуженото на Борисов

Политика

Бойко Борисов разви качествата си. Имах възможност да го наблюдавам. Беше в листите на НДСВ. Като министър-председател трябва да му се отдаде заслуженото и не бива да захвърляме и пренебрегваме всичко. Хората си казаха думата на 4 април. Това каза пред Bulgaria on air председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов.

“Вероятно ще има добри дела, които ще свърши и 45-ото НС. Нека фразата за интересите на народа да не е само куха фраза – така работихме и ние. Да пожелаем успех. Независимо, че нямат опит, те ще го наберат бързо, за да се премине през епидемията и трудностите”, заяви той.

Според него приоритет в работата на новите депутати трябва да е овладяването на пандемията.

“Икономически трябва възможно най-скоро да се възстановим. Промените в Закона за съдебната власт също трябва да се направят. Въпросът е ще се състави ли стабилно правителство. Трябва да признаем, че 11-12 години начело на властта изхабяват. Грешките, може би, са свързани и с някои корупционни практики, които лъснаха… това чекмедже”, допълни Великов.

“Даниел Митов е един от подготвените хора, би могъл да бъде министър-председател. Пренебрежението, което министър-председателите често демонстрират, не е полезно, трябва да се укрепва ролята на парламента. Ние сме парламентарна република, да се общува само чрез социалните мрежи не е приемливо. Борисов трябва да направи крачка назад, но не бива да го отписваме – да останеш начело на партията също е оставане в политиката. ГЕРБ са готови да бъдат опозиция и ще бъдат силна такава”, подчерта доц. Великов.

“БСП се очакваше да е втора политическа сила, на толкова много фронтове воюваше, че… На мястото на Нинова бих си подал оставката. Потенциалът им все още не е малък и да има силна лява партия е полезно за страната. Можем да очакваме нови избори лятото. Допускам трудно съставяне на правителство, най-големите надежди са в ИТН и неговите сподвижници. Струва ми се, че Трифонов няма достатъчно опит в политиката, но дано има добри съветници”, посочи той.

/novini.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password