5 грешки, които най-често се допускат на работното място

Други

Ако вярвате, че отношенията с колегите не са най-важната част от работата ви, тогава грешите. Изследванията показват, че ако имате приятелски отношения с колегите си, производителността ви се увеличава значително. Но когато започнем работа на ново място, може да допуснем грешки, които дори не забелязваме.

Не запомняте имена

Известният лектор и писател Дейл Карнеги препоръчва ​​хората да се наричат с имената си от момента, в който се запознаят. Това е лесен начин веднага да запомните името на колегата си и заедно с това ще демонстрирате уважение към другия човек.

Не носите лакомства в офиса

Ако искате да направите нещо хубаво за колегите си и да си спечелите репутация на готин колега, може просто да донесете лакомства в офиса.

Не е нужно задължително да приготвите домашен десерт, въпреки че това със сигурност ще бъде оценено, но може да купите вкусни бисквити или солети за колегите си. Ако успеете да го превърнете в традиция и всеки от екипа да го прави, никога няма да сте гладни по време на работа.
офис

Страхувате се да добавите колегите си в социалните медии

Ако искате да научите повече за компанията, в която работите и да бъдете приятели с колегите си, трябва да научите повече за техните интереси. Това със сигурност ще ви бъде и в помощ, когато търсите подходяща тема за разговор с колега. Важно е да не сте от хората, които разпространявате информацията, която получавате от други хора. Не искате да бъдете известни като клюки, нали?

Клюкарствайте за любов и секс в офиса, но никога срещу шефа

Ще е чудесно, ако всички ви харесат от самото начало, но ако сте твърде натрапчиви и досаждате на колегите с присъствието си, може да ги отблъснете.

Опитайте се да разберете кои са хората, които наистина обичат да общуват повече и кои са тези, които са по-затворени. Така ще имате правилен и индивидуален подход към колегите си.

Не се опитвайте да създавате приятели бързо и не споделяйте прекалено лична информация за себе си.

Езикът на тялото е наистина важен, когато човек общува. Възможно е подсъзнателно да изпращаме сигнали, които нашите колеги да разчитат по различен начин. Тези сигнали може да ги накарат да спрат да общуват с нас.

Старайте се да бъдете по-често усмихнати, отколкото сериозни или тъжни.

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password