Алгафари за 45-ото НС: Бих го нарекъл цирк, но не искам да обиждам цирковото изкуство

Политика

Партиите са смятали, че ГЕРБ и “Има такъв народ” ще издигнат кандидати за председател на ЦИК. Сега отново може да се окажем в ситуацията, че никой няма да издигне кандидат. Това заяви пред БНТ политологът доц. Румяна Коларова по повод казуса с председателя на Централната избирателна комисия.

“ГЕРБ изтеглиха своя кандидат, за да може да оставят Радев и партиите да се оправят с бакиите, които сами създадоха”, каза политическият пиар Нидал Алгафари.

“Политиците ни показаха, че не са достатъчно мъдри – ще имаме нови избори, а същата ситуация ще се повтори и след тях”, допълни още той.

“Има такъв народ” осъзнаха тежестта да имат председател на НС, който не се справя, затова и ги е страх да издигнат кандидат на ЦИК, разкри доц. Коларова.

“Президентът не може да говори за тясно партийни връзки – той излезе от ролята на арбитър”, обясни още политологът.

“В момента се води двойна предизборна кампания, президентска и парламентарна – по интересен начин се смесват общите интереси”, коментира Алгафари.

“Служебният кабинет играе интересна роля на буфер между власт и народ. В случая БСП не трябва да се свързва с служебния кабинет”, смята доц. Румяна Коларова.

Алгафари коментира и краткото съществуване на 45-ото Народно събрание: Бих го нарекъл цирк, но не искам да обиждам цирковото изкуство.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password