Новите партии в НС приветстват 11 юли за дата за избори

Политика

Обявената от президента дата за предсрочните парламентарни избори – 11 юли, предизвика реакции от страна на политическите сили.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че провеждането на избори през лятото крие риск от ниска избирателна активност и обвини другите партии в политическо късогледство:
“Надделя партийното его, личният егоизъм, желанието дасе отиде спешно на избори за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация.”
В същото време депутатът от партия “Има такъв народ” Станислав Балабанов прогнозира висока избирателна активност:
“Ако погледнете историята на предишните парламентарни избори, които са провеждани лятото. Избирателната активност е изключително сериозна, независимо, че говорим за летни месеци.”
Според Арман Бабикян от “Изправи се, мутри вън” активността ще зависи от избирателите:
“От приоритетите, които са си поставили, дали да отидат на море и да гласуват, или да отидат на море и да не гласуват, дали ще се върнат българите от чужбина…”
Председателят на “Демократична България” Христо Иванов свърза датата за новите избори с миналогодишните летни протести:
“Чудесна дата. Това беше една от датите на събитията на Росенец. Считаме, че ще ни бъде попътен вятър. Този път ще дължим много по-ясен отговор всички, какво управление си представяме. Миналата кампания беше доминирана от това, против какво управление сме. Приключи управлението на ГЕРБ – т.е. изпълнихме една от големите задачи. Сега трябва да се борим за това – “за” какво управление сме и другата голяма задача, която ни поставиха протестиращите как махаме Гешев”.
Представители на ГЕРБ до момента не са коментирали обявената дата за предсрочните избори.

/bnr.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password