СКАНДАЛ – СОЧЕНАТА ЗА ШЕФКА НА ИМОТНАТА МАФИЯ СЕ ИЗМЪКНА ОТ ПРАВОСЪДИЕТО!

Горещо

Източници, пожелали своята анонимност, се свързаха с екипа на Бунт и споделиха, че дългогодишната съдийка в Службата по вписванията Красимира Новакова отново се е измъкнала от правосъдието. Срещу нея беше образувано досъдебно производство в Специализираната прокуратура, затова, че заедно с любовника ѝ Мирослав Александров, са извършили опит за редица имотни измами.

Работи се по различни схеми: Мирослав Александров набелязва имота и осигурява финансирането за неговото придобиване, като основен акцент се слага на имоти в София. Един вариант на схемата е да се придобият с фалшиви документи чужди имоти, без истинскияt собственик въобще да разбира какво се случва. Друг вариант е да се придобиват имоти, които не са потърсени от наследниците им. Трети – да се ипотекират съсобствени имоти без всички съсобственици да знаят за това и да подпишат нотариалния акт за ипотеката.

Съдия Новакова играе ключовата роля в организирането и осъществяването на измамите. Като съдия по вписванията, тя разполага с подробна информация за имотите, има възможност да се снабдява с документи от архива на Службата, а при необходимост да унищожава или подменя документи в досиетата на имотите.

Нахалството и чувството за безнаказаност на Новакова стигат до там, че дава на любовника си Мирослав Александров свободен достъп до Службата по вписванията. Мирослав спокойно и без броди из канцелариите, из архива, роави по досиетата, прибира документи. Нещо повече, Новакова вдига скандали на всеки от колегите ѝ, който си позволи да откаже съдействие на Мирослав. А съдействието, което иска е най- разнообразно- да предоставят документи, информация, да предвижват по бърза преписки за удостоверения и какво ли още не. Самата Новакова „изтегля“ от досиетата неудобните за реализирането на престъпните схеми документи, изисква от други съдии документи и ги предоставя на Мирослав.

Колко са имотите, които ОПГ-то на Новакова, Мирослав и съучастниците им са откраднали, е неизвестно, тъй като придобитите с измама имоти се записват на подставени лица.

Въпреки това, през 2016 год. нотариус отказва да изповяда съмнителна сделка и се обръща към прокуратурата/полицията. От там започва да се разплита колелото и Специализирана прокуратура започва разследване. Разследването касае измами за четири апетитни имота в София: на ул. “Цар Иван Асен II” № 64, в ж.к. “Илинден”, в “Младост 3”, на бул. “Сливница”.

Избухва голям скандал, а през 2016 год., съдия Новакова дори е арестувана. После е освободена и започва обичайното протакане на делото от прокуратурата, когато някой трябва да бъде отърван от правосъдието и да му се даде индулгенция. Разследването се води мудно, прокуратурата не си прави труда да събира относими и годни доказателства, разпитите, които се извършват, се правят, дали нарочно, дали не, неграмотно. Не се търсят отговори на съществени въпроси от разследването. Въпреки това доказателствата срещу Новакова са безспорни.

Така минават години, докато хората, в големия информационен поток, започват да забравят, че е имало съдия по вписванията Новакова и че тя е организирала имотните измами в Службата по вписванията – София.

И пет години след началото на разследването, Специализирана прокуратура решава, че е дошло времето да се даде индулгенция на съдия Новакова. В края на януари 2021 год., внезапно се прекратява досъдебното производство по отношение на съдия Новакова. Мотивите, както обичайно, са обтекаеми.

Поставят се въпросите: Кой е съдействал на съдия Новакова да избегне правосъдието? Какво е мотивирало прокуратурата да си затвори очите по този фрапантен и ясен случай? Какви са връзките и механизмите, позволяващи на съдия Новакова да избегне правосъдието? С какви пари се издържа съдия Новакова през последните пет години? Ще остане ли за пореден път престъплението неразкрито, с любезното съдействие на компетентните органи?

Следва продължение…

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password