Войната на поколенията: Gen Z Vs. Millenials

Авторски статии

Колко голям проблем могат да бъдат няколко години разлика във възрастта? Ако се съди по спора между милениалите и gen z (известни още като „зуумъри”) – много.

През последните няколко месеца поколението на милениалите (включващо родените между 1980-та и 1995-та година) и по-младите зуумъри си обявиха война онлайн. П.

Ти въобще имаш ли Tik Тоk?

Ако има социална медия, която да крещи „gen z”, то това е Tik Tok. Платформата за кратки видеа е изворът на повечето gen z трендове – от малките чантички в стил y2k до печената овесена каша (или “baked oatmeal” на английски) и танцуването под звуците на Карди Би.Ако не ползваш Tik Tok си обречен да се почувстваш като застаряващ киселяк, който не разбира трендовете на „днешната младеж”. А на милениалите (много от които нямат профил в социалната мрежа) това никак не им харесва.

Казусът с дънките

Въпросът за това какви панталони е модерно да се носят стана повод за многобройни видеа и хапливи tweet-ове от страна както на милениалите, така и на зуумърите.Причината? Верни на модата от 2000-та, милениалите остават привързани към прилепналите по тялото дънки. Зуумърската мода от своя страна залага на панталоните тип „чарлстон” и осемдесетарските „mom jeans”.

Тук скини дънките биват третирани с отвращението, запазено специално за току-що отминали трендове – те хем не са достатъчно стари, за да са „ретро”, хем не са достатъчно актуални, за да бъдат в крак с модата.

Кой има последната дума

Дали милениалите са изостанали или gen z се престарават? Много от милениалите сега навлизат в трийсетте си години и се ориентират към по-улегнал начин на живот. А ако си на възрастта на gen z, това изглежда скучно.От своя страна, gen z биват виждани като натегачи, които си мислят, че са открили топлата вода. Неприязън събужда и фактът, че днешните тийнейджъри често прескачат неловката фаза на пубертета и направо заприличват на Instagram инфлуенсъри (а много от тях са си и такива!).

Кой е прав в крайна сметка? Предполагаме, че зависи от коя страна на барикадата стоиш. А и има една приказка, че за всеки влак (и поколение) си има пътници…

/dariknews.bg/

0 Коментара

    Напиши коментар

    Login

    Welcome! Login in to your account

    Remember me Lost your password?

    Lost Password