ГЕРБ и СДС се разбраха за листите, утре се регистрират за изборите

Политика

Постигнахме договореност за съвместно явяване, като сложихме на масата големите неща. Споразумението е подписано и утре в 9:00 часа коалиция ГЕРБ-СДС ще направи регистрация за изборите. Това заяви лидерът на СДС Румен Христов в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Той разкри и как са протекли разговорите между ГЕРБ и СДС преди изборите. „Първо говорихме за общите посоки, към които гледаме заедно. Определянето на местата на коалиционния партньор. Ще настояваме за едно по-заслужено представителство за СДС. Имаме квалифицирани министри, добри експерти, областни управители“, подчерта лидерът на СДС.

По думите му има отлив на гласоподаватели, но има и резерв.

„СДС има потенциал за привличането на още 10 000 гласа. При ГЕРБ има отлив на гласове. Това може да се промени, като се работи по-упорито. Това донякъде се дължи и на ангажиментите на много от кандидатите в изпълнителната власт. Хората искат да ни виждат, да ни задават неудобни въпроси“, уверен е десният политик.

„Говорихме, че ако нещата потръгнат и двете формации имаме успех, ще завършим един пълен цикъл от избори. Той завършва с президентските избори. Пред нас предизвикателство ще са парламентарните избори, едва след това ще се търси подходящ кандидат за президент от десния спектър. Сблъсъкът ще бъде ляво-дясно“, посочи Румен Христов.

По повод скандала за подслушване на политици, Христов заяви: „Ако някой си е позволил да подслушва без разрешение на съда, това е наказуемо, но аз се съмнявам. Това са едни претоплени манджи, които се вадят предизборно. Политиците трябва да говорим открито и да не се притесняваме от подслушване, но то трябва да става регламентирано“, коментира още лидерът на СДС.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password