Премахват незаконните гаражи в два квартала в Сливен

Други

Освободените пространства от незаконните гаражи в Сливен ще бъдат заемани от общински проекти за благоустрояване на районите, обяви кметът на Сливен Стефан Радев при откриването на третата строителна площадка за изграждане на място за отдих в квартал „Сини камъни”.

Там общината инвестира близо 700 000 лева за детски и спортни площадки, паркоместа и две улици.

Незаконни гаражи в момента се премахват в районите, където стартира благоустройството на междублоковите пространства в кварталите „Дружба“ и „Сини камъни“, съобщи кметът Радев, цитиран от БНР.

“Сега обсъждаме кои да са новите зони, на които да започне проектиране на следващите обекти в междублокови пространства”, заяви градоначалникът.

Едновременно с премахването на гаражите кметът потвърди, че се търси решение за паркирането в кварталите.

“Тук има проектирани близо 200 нови паркоместа на тази територия. Обикновено създаваме повече паркоместа от броя на незаконните гаражи, които премахваме”, каза Радев.

Радев съобщи още, че велоалеите не са приети от Общината и там тече цялостен ремонт”. “В момента тече пренаправа, да кажем така”. Относно програмата за саниране на жилищните блокове кметът бе категоричен, че няма информация в какъв вид тя ще продължи.

/novini.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password