Върховният съд потвърди десетгодишната присъда за опита за покушение срещу Алексей Петров

Горещо

наложеното наказание 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на украинския гражданин Роман Логвиненко, който бе обвинен като организатор на опита за убийство на Алексей Петров. Става дума за нападението, което бе извършено на 29 октомври 2015 г. близо до дома на Петров в столичния кв. “Кръстова вада”. Тогава по бронирания автомобил на бившата барета и съветник в ДАНС и настоящ подсъдим по делото “Октопод” бе стреляно с гранатомет. Не пострада никой.

Според решението на съда Логвиненко е осъществил опит за умишлено убийство на повече от едно лице по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, извършено предумишлено.

През периода от пролетта на 2014 г. до 29.10.2015 г. в София Логвиненко в съучастие като подбудител и помагач с трима души – извършители и помагач, умишлено склонил чрез даване на наставления и разпореждания да се организира убийството на Алексей Петров, както и чрез обещаване на парична сума в размер на 200 хил. евро на извършителите и помагача, умишлено да умъртвят Петров и умишлено е улеснил извършване на престъплението, като набавил парични средства и оръжията за извършване на престъплението – два броя гранатомети; дал съвети и разяснения; организирал следенето на Петров и набавил леките автомобили за неговото извършване.

/dnevnik.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password