ЦИК свали имунитета на кандидат-депутат от “Изправи се! Мутри вън!”

Горещо

Това се случи след искане на главния прокурор

Централната избирателна комисия отне имунитета на кандидата за депутат от коалиция “Изправи се! Мутри вън” – Цветелин Георгиев. Единодушно членовете на комисията се съобразиха с искането на главният прокурор. От държавното обвинение твърдят, че са били събрани достатъчно доказателства, за да започне досъдебно производство и да бъде повдигнато обвинение.

В искането се съобщава, че Цветелин Георгиев е дал „имотна облага на четири лица в село Маринка край Бургас, за да гласуват за определен кандидат и коалиция”. От „Изправи се! Мутри вън!” обявиха, че Георгиев отрича да е съпричастен към обвинението на прокуратурата, но е изключен от листата, за да не се възпрепятства разследването.

Междувременно акцията на полицията срещу търговията с гласове в Бургаско продължава. Тази сутрин полицаи и жандармеристи влязоха в квартал „Комлука” в морския град. Арестувани са трима души, като на различни адреси са открити списъци с имена и лични данни. По неофициална информация е открита и сума пари, както и купони, под формата на ваучери. Проверки са правени и в друг бургаски квартал – “Победа”.

/nova.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password