Борисов: Така на 9 септември са омачкали опозицията и после са управлявали 45 години

Политика

Според зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов прийомите на служебното правителство са присъщи за авторитарни режими

„Така на 9 септември са омачкали опозицията и после са управлявали 45 години. След нас ще дойдат и за вас. Макар че вие сте деца на комунисти, а гарван гарвану око не вади. Не знам дали българските медии са наблюдавали такова ярко вмешателство в предизборна кампания”. Това заяви на брифинг председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на работата на служебния кабинет.

„Не искам да остават впечатления, че мрънкаме и ни е страх. Нищо не ни притеснява. Искам да благодаря за мощната евроатлантическа подкрепа, която има партия ГЕРБ. Искам да благодаря на председателстващия ЕС, който поздрави мен и партията за направеното. Премиерът на Бавария и генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес направиха същото”, добави Борисов.

Според него служебното правителство е “предизборен щаб на президента Радев” и всеки ден се изказва само срещу една партия.

„Призовавам Румен Радев да си ги прибира тези недоразумения, това не е демокрация. Рашков ходи в партийната телевизия на нашия опонент и ни дава оценки. Оценките за нас са дадени от ЕНП и всички останали. Истината е, че ние сме много добра европейска, евроатлантическа партия. Искаме България да бъде суверенна държава, достоен член на ЕС и да не участваме във федерации. Това е патриотичното. Патриотично не е да пееш „Йовано, Йованке” и да дадеш суверенитета на страната на друг. Тези спряха строежите, магистралите, ваксинацията и парите на докторите”, смята бившият премиер.

Според Борисов Рашков е излъгал, че бившите управляващи са подслушвали хора.

„Първо ги подслушвахме, после ги ядохме, а след това ни викаха да ни разпитват. Сега продължават да говорят как се купуват гласове. Ние не сме дали 1 стотинка. Но площадите са пълни. Това е все едно съдиите да участват в мача, за да се докопа другият отбор до равенство”, смята Борисов.

„В неделя ще видите изборния процес – машините на Мадуро, специалистите на Мадуро и флашките на Мадуро. Когато една партия е притискана, тя става партия на народа. Залите ни са препълнени навсякъде. Хората имат нужда от смелост, сила и да видят, че не ни е страх. В неделя, въпреки хаоса, който ще причинят на изборите, трябва да идем и да подадем нашия глас”, завърши той.

Според зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов “прийомите на служебното правителство са присъщи за авторитарни режими”.

/nova.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password