Тотален крах с машините – в 56 секции в страната преминаха на хартиени бюлетини

Горещо

Проблеми с машините в десетки секции в страната белязаха изборния ден от самото му начало. Към неделя на обяд Централната избирателна комисия (ЦИК) взе решение да спре машинното гласуване в 56 секции в страната и те да преминат към хартиен вот.

Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева съобщи, че най-честите дефекти при машините са, че машината за гласуване е спряла, не отпечатва разписките, не работи печатащото устройство или картите не сработват. Всички тези проблеми не могат да бъдат оправени от техниците. Затова ЦИК е решила да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Тя припомни, че общо в страната се гласува на 10 516 устройства и спирането на машините в 56 секции е пренебрежимо малък процент.

Сред секциите, където се премина към гласуване с хартиени бюветини, са такива в Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янков, както и две секции в Благоевградски избирателен район, 2 в Силистренски, 2 в 23-ти район в София и една секция в Бургаско.

Проблеми са установени и в 26 избирателен район – София област, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Димитър Димитров.

/pik.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password