Христо Иванов: Неофициални разговори не трябва да се превръщат в политически новини

Авторски статии

„Не мисля, че неофициални разговори трябва да се превръщат в политически новини.

Очевидно е, че има много различни разбирания за целта на разговора и начина, по който трябва да се води”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия съпредседателят на “Демократична БългарияХристо Иванов в отговор на въпрос водени ли са преговори с „Има такъв народ” за подкрепа и съставяне на кабинет.

По думите му от „Демократична България” са били много ясни, че в парламента ще опитат да проведат разговор по най-важните неща, очертаващи физиономията на едно управление. „Трябва да правим разлика между правителство и управление. Кабинетът е група хора, които еднократно НС гласува и те стават министри управлението е процес. Той изисква мнозинство, което трябва да бъде структурирано около логика и някакви взаимни ангажименти за действия”, подчерта той.

„Искаме разговор, който да ни позволи да разберем за какво гласуваме в перспектива”, категоричен е Иванов и допълни: “Изобщо не става дума за порция назначения. Интересуват ни програми и реформи в дълбочина. Очакваме нормален, структуриран и уважителен политически разговор”.

 

https://novini.bg/

 

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password