Вече е ясно: „Има такъв народ“ кани три партии на политически преговори

Политика

“Има такъв народ” са изпратили покани за политически преговори с част от другите партии. А именно БСП, „Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!“, съобщава NOVA.

Очаква се в четвъртък (22 юли) да има официална позиция на партията на Слави Трифонов.

Засега няма отговор на въпроса дали такива покани ще бъдат изпратени и до останалите две парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС и ДПС.

епутатите прекрачиха прага на парламента със заявка за работа и диалог между политическите сили. В очакване да получат мандата от президента, от „Има такъв народ” обявиха, че ще водят разговори с парламентарните групи. Част от тях обаче биха дали подкрепа само при определени условия.

„За нас е важно този парламент да се фокусира върху съдебна реформа. Ще търсим диалог с всички парламентарни групи”, каза Христо Иванов от „Демократична България”.

Важно е да имаме доверие помежду си. То може да се проверява през много гласувания в зала”,коментира Арман Бабикян от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

СП и ДПС не изключват подкрепа, но под условие – при реализиране на определени политики.

„Ще изчакаме да видим какво ще предложат – ще има ли разговори или диалог. За сега не са ни канали”, каза Корнелия Нинова от БСП.

Разбраха, че трябва да има диалог и чуваемост”, коментира Джейхан Ибрямов от ДПС.

На твърда опозиция остават 63-мата депутати на ГЕРБ-СДС. „Очевидно вече се оформи мнозинство след днес. Г-жа Митева беше подкрепена от партиите на протеста и ДПС. Лично аз смятам, че тази конфигурация ще се запази при бъдещ кабинет”, заяви Тома Биков.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password