Прокуратурата разследва пожара на сметището край Дупница

Горещо

Районната прокуратура в Кюстендил започна разследване на пожара на сметището край Дупница. Досъдебното производство е за управление на отпадъци не по установения ред, като с това е създадена опасност за живота и здравето на населението, съобщиха от обвинението.

Огънят е потушен, но над града и околните населени места има задимяване за трети пореден ден, с което са налице предпоставки за опасност за здравето и живота на населението в условията на неотложност.

Представители на РИОСВ на място са поставили подвижна измервателна станция, която да установи евентуално степента на замърсяване на въздуха. Няма превишаване на средночасовите норми на показателите за качеството на атмосферния въздух в местността Злево, Община Дупница, след като там се самозапали депо за неопасни отпадъци, съобщиха в събота от МОСВ.

Предстоят разпити на свидетели, назначаване на експертизи и други процесуално-следствени действия.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил, Териториално отделение Дупница, под чието ръководство са извършени неотложни действия по разследването – оглед на местопроизшествие от разследващ полицай при Районно управление -Дупница, разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства.

 

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password