Хората на Румен Радев си отиват с по 6 заплати накуп! Кабинетът му раздава по 2 надници на цялата държавна администрация

Авторски статии

На финалната права служебното правителство на Румен Радев начело със Стефан Янев е решило да остърже държавната хазна до дъно. Обитателят на президентството и служебният премиер са решили в края на мандата си да раздадат по 2 заплати на цялата държавна администрация. А политическите кабинети да бъдат освободени с по 6 заплати отгоре на калпак.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от Министерския съвет.

В държавната централна и териториална администрация работят над 140 000 души. В служебното правителство на Стефан Янев пък има 19 министри, като на всеки от тях са назначени най-малко по 3-ма зам.-министри. Към политическите кабинети спадат и главните секретари на премиера и на ведомствата, както и други по-нископоставени чиновници.

Парите на държавните чиновници ще бъдат раздадени под формата на ДМС. На министрите и политическите им кабинети пък – като компенсации, макар те да нямат право на такива, тъй като мандатът на служебното правителство е строго регламентиран по Конституция и изчерпването му не предполага никакви извънредни обстоятелства, заради които да бъдат компенсирани.

На изпроводяк хората на Румен Радев са решили да развържат кесията и се направят на добри, като прахосат всички пари за заплати на държавната администрация и да оставят хазната празна на следващото правителство, обясниха пред ПИК запознати с втория план на щедростта на отиващия си служебен кабинет.

Безогледните харчове идват на фона на спрените пари за медиците на първа линия в борбата с коронавируса, спрените помощи от 50 лв. на пенсионерите, неимоверно увеличените цени на парното, електричеството и водата, както и огромното поскъпване на всякакви видове хранителни продукти, без останалите граждани да са компенсирани за тези повишения, направени именно по време на управлението на второто служебно правителство на Румен Радев.

/pik.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password