„Има такъв народ“ представи предложението си за кабинет

Политика

„Има такъв народ” представи своя проект за кабинет, след срещи с три парламентарно представени партии. Първи бяха поканени за разговори от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. Втората среща беше с “Демократична България”, а третата – с БСП.

Правителството, което предлага “Има такъв народ”:

– Министър на вътрешните работи – Петър Илиев.

Щатен университетски преподавател (главен асистент) в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Преподава учебните дисциплини „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“.

– Министър на външните работи – Ради Найденов.

Той е учил Международни отношения в УНСС, специализирал е в Германия, Франция и САЩ. Дипломат от кариерата. Дългогодишен посланик в Австрия и в Германия. Извънреден и пълномощен посланик в Швейцария. Извънреден и пълномощен посланик в Лихтенщайн и в Берн, Швейцария. Ръководител на посолството ни в Берн. Найденов е министър на външните работи в служебното правителство от 2017 г. На 58 години, говори 4 езика.

– Министър на отбраната – Теодора Генчовска

Генчовска е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел НАТО и ЕС в Министерство на отбраната. Участвала е в български делегации на Срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори два езика. На 52 години.

– Министър на младежта и спорта – Радостин Василев

– Министър на транспорта и информационните технологии – Гроздан Караджов

– Министър на регионалното развитие – Георги Георгиев.

Според биографичната справка на сайта на “Има такъв народ” той е с образователна и научна степен “доктор” по “Организация и управление на производството / строителство/”, “магистър” по “Промишлено и гражданско строителство”, строителен инженер. Бакалавърската му степен е по “Организация и управление”, офицер.

Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети.

– Министър на финансите – Пламен Данаилов

Според биографична справка на сайта на “Има такъв народ” Данаилов е завършил Финанси, Счетоводство и контрол в УНСС. Има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител е на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги.

– Министър на околната среда и водите – Силвия Бакърджиева

– Министър на земеделието и горите – Пламен Абровски

– Министър на труда, социалната и демографската политика – Теодора Пенева

– Министър на образованието, науката и иновациите – Велислава Петрова

– Министър на здравеопазването – доц. Силви Кирилов.

В момента д-р Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е ръководни длъжности в Александровска болница, бил е и неин директор. От 2011 до 2013 г. е директор на Изпълнителната агенция по трансплантации.

– Министър на културата – Георги Султанов.

Той е оперен певец. Според биографичната справка на сайта на “Има такъв народ” 23 г. е в сферата на класическата музика. Работил е с всички музикални институти в България. С БНР и БНТ от 2006 г., като е осъществил множество записи и участия в концертни програми с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония.

Редовен участник в музикалните фестивали: Софийски Музикални седмици, Опера Опън – Пловдив, Варненско лято, Мартенски музикални дни – Русе и др. Гастролирал е в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и мн. др.

– Министър на правосъдието – Момчил Иванов.

Той е адвокат по професия. Роден е на 14 февруари 1976 г. във Видин. Беше депутат от ИТН и в предишното 45-о НС.

– Министър на енергетиката Александър Николов

Според справка на сайта на Министерство на енергетиката Александър Николов е роден на 2 декември 1982 г. Притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС.

– Министър на туризма – Ивайло Кожухаров.

Според информацията на сайта на партия “Има такъв народ”, Ивайло Кожухаров е експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като ръководител, така и като консултант на редица успешни хотелски комплекси в България.

– Министър без портфейл по ромските въпроси – Антония Валентинова.

Д-р Валентинова е лекар, анестезиолог. Завършила е Медицинския университет-София. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ и лекар-специализант “Анестезиология и интензивно лечение”. Говори 4 езика. На 27 години.
Имената бяха съобщени от Пламен Николов, който е кандидат-премиерът на “Има такъв народ”. Неговото име му беше обявено по време на връчване на мандата за съставяне на кабинет в президентството в петък.

Той коментира, че Петър Илиев е “страхотен специалист и конституционалист”, който може да се справи с нужните реформи, коментира още Николов. И изрази оптимизъм, че ще бъде съставен кабинет.

Тошко Йорданов, председател на ПГ на “Има такъв народ” коментира и темата с появилата се информация, че Петър Илиев е плагиатствал научни материали от експерта по конституционно право Наталия Киселова.

Йорданов призова този, който прави тези твърдения, да излезе и да застане с името си, “за да може после да бъде осъден за клевета в съдебна зала. Господин Петър Илиев е готов да осъди всеки, който прави такива твърдения”, посочи още Тошко Йорданов
/dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password