Инвеститор влага 20 млн. евро в разширение на завода си за машиностроене в Габрово

Други

20 милиона евро ще инвестира “Цератицит” АД в разширяване на производствените си мощности за металорежещи и специални инструменти в Габрово.

Това е станало известно по време на среща на служебния министър на икономиката Кирил Петков с представители на компанията, съобщиха от министерството. “Цератицит” планира също така да разкрие и 100 нови работни места, както и да построи нова модерна производствена база с логистичен и соларен парк за собствени нужди в Габрово.

По думите на председателя на борда и изпълнителен директор на “Цератицит България” АД Георги Петров с инвестицията в нови високоспециализирани машини и съвременни технологии страната ни ще се превърне в световен център на групата.

Тук се планира и RnD, както и обучителен център за висококвалифициран персонал. На срещата са присъствали и управляващият директор на “Планзее” – Робърт Шранцхофер, който е посочил, че групата е изключително доволна от условията, които предлага страната ни.

Министър Петков е изтъкнал доброто сътрудничество на компанията с местните гимназии в сферата на дуалното обучение и е приветствал желанието на фирмата да инвестира в зелена енергия.

Той е посочил също така и добрите възможности за ситуиране на IT център на компанията в страната ни. Групата “Цератицит” оперира в България от 1996г. Тя е високо технологична инженерингова група специализирана в производството на инструменти и технологии от твърди метали.

В завода в България работят 620 души. Компанията се обособява след сливане между “Планзее ТИЦИТ” – Австрия, и “Цераметал” – Люксембург. И двете компании са с дългогодишен опит в производството на твърди сплави.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password