Гълъб Донев: Правителството ще отпусне средства на пострадалите от пожарите

Политика

Правителството ще подпомогне гражданите, чиито домове и имущество са пострадали от пожарите през последните дни. Това съобщи социалният министър Гълъб Донев по време на парламентарния блиц контрол.

Той припомни, че всички потърпевши имат право на еднократна помощ от 375 лв., с които да покрият първоначалните си жизненоважни потребности.

“Следващата седмица ще се вземе решение от правителството за насочване на допълнителни средства от държавния бюджет към общините. Социалните служби имат готовност да окажат подкрепа на хората, за да получат те помощите. Ще приемем съответното решение за трансфер на средства за покриване на щетите на имотите на българските граждани“, декларира от парламентарната трибуна социалният министър.

По 540 лв. имат право да получат семействата на двамата горски служители, които загубиха животите си в пламъците край санданското село Петрово, съобщи още Донев.

“Тази помощ може да бъде получена от съпругите, родителите или децата им. Като непълнолетните деца могат да получават и социална пенсия”, допълни той.

https://dariknews.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password