Председателят на парламента обмисля излизане от политиката

Политика

Председателят на Народното събрание Ива Митева, която бе кандидат-депутат от листата на “Има такъв народ” на последните избори, заяви в кулоарите на парламента, че е разколебана от политиката и обмисля дали на следващи избори отново да се кандидатира за народен представител.

Тя изрази надежда краят на 46-тото Народно събрание да не е предречен, защото президентът предстои да връчи още два мандата. Политическите заявки засега обаче сочат, че те ще са неуспешни – ГЕРБ потвърдиха и в сряда, че ще го върнат неизпълнен, въпреки че ще представят министри. Ако пък се окаже, че президентът ще връчи третия мандат на “БСП за България”, която ще предложи служебното правителство за редовно, също едва ли ще получат достатъчно подкрепа в зала.

На въпрос на дали е разколебана от политиката като цяло или конкретно от партията на Слави Трифонов, Митева отговори, че отношението ѝ е цялостно към политиката.
“По-лесно е наистина да бъдете експерт. Политиката се оказва доста сложна игра. Може би аз все още не съм се научила да играя, може би съм по-друг човек”, заяви Ива Митева. Въпреки това, по думите ѝ в политиката трябва да участват нови хора, защото така човек има право да се възмущава, а и за да функционира държавата и да има потенциал за промяна.

/dnevnik.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password