Овладян е пожарът във велинградското село Кръстава

Политика

Пожарът във велинградското село Кръстава е овладян. На място са шест противопожарни екипа. Над шест къщи са напълно изгорели. Изпепелени са и стопански постройки. В гасенето са се включили доброволци от целия регион, каза за БНР Салих Узунов, жител на селото, който  пръв призова за помощ в социалните мрежи.

“Овладян е, да. От Якоруда дойде пожарна, от Сърница дойде пожарна. Със закъснение, де, но пак дойдоха. Най-лошото е, че звъним на 112, 112 не вдигнаха един път. Ако бяха пратили една пожарна малко по-рано, нямаше да стане такъв голям пожар. Шест или седем къщи са изгорели, плевни са изгорели доста. Почти целия квартал, не “почти” – целия квартал. Аз бях един от първите, които отидоха. Не знаем откъде. Благодарим на всичките хора! Страшно много хора, от целия регион – офроуд клубовете от Велинград, Ракитово. Хората няма какво да направят – без вода пожар не се гаси. Много народ се събра. В момента догаря. Пожарните чакат да догори, понеже нямаме много вода, и да не се разпространи. Копаят. Има доста хора, които ще стоят цяла вечер. Всичко изгоря напълно – къщи, абсолютно всичко, напълно, покъщнина, абсолютно всичко, нямат нищо. Нищо не можахме да спасим. Толкова бързо тръгна този пожар, че…”, разказа Узунов пред кореспондента ни в Пазарджик Невена Петрова.

Сигналът за пожара  бил получен 21 ч.,  съобщи по-рано за БНР говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Горяха къщи и плевни, но няма данни за пострадали. На място бяха изпратени два противопожарни екипа от Велинград и един от Сърница, както и водоноска на местното горско стопанство, уточни Стоянов.

В селото дойдоха и доброволци, които да помагат при гасенето. Според местни жители борбата с огъня е била затруднена от липсата на вода в населеното място.

https://bnr.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password