Симптоми на висок холестерол: Знакът е в устата ви!

Фитнес и здраве

Високите нива на LDL холестерол – вид холестерол, често наричан “лош” холестерол – могат да увеличат риска от сърдечни заболявания

Рискът от сърдечни заболявания е силно повлиян от повишените нива на холестерол в кръвта. Въпреки че натрупването на холестерол обикновено няма симптоми, то е свързано с орално заболяване.

Холестеролът е восъчно вещество, намиращо се в тялото, което има много важни функции, като например подпомагане на ефективния метаболизъм.

Въпреки това, високите нива на LDL холестерол – вид холестерол, често наричан “лош” холестерол – могат да увеличат риска от сърдечни заболявания. Ето защо е наложително да държите нивата на LDL под контрол.

Изследванията показват, че има връзка между тежка инфекция на венците и високи нива на холестерол.

Орални симптоми

Пародонтозата е сериозна инфекция на венците, която може да доведе до загуба на зъби и други сериозни здравословни усложнения. За проучването са измерени серумните нива на липидите при 45 пациенти с пародонтоза и са сравнени с контролна група, съответстваща на 45-годишна възраст, пол и индекс на телесна маса (ИТМ).

След анализ на данни от учени от Харвардския университет, нивата на LDL холестерол са видимо по-високи в групата на хората с пародонтоза.

“Това проучване показва, че хиперлипидемията може да бъде свързана с пародонтоза”, заключават изследователите.

Как да се изследвате за холестерол

В повечето случаи високите нива на холестерол не причиняват никакви симптоми. Можете да разберете за тях само от кръвен тест.

Учени разкриха любителите на кои храни и напитки са най-ядени от комарите

Как да намалим холестерола

Можете да понижите високия си холестерол по естествен начин, като промените нездравословните аспекти на начина си на живот. Една от най-важните диетични интервенции, които можете да направите, е да намалите приема на наситени мазнини.

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password