Бойко Рашков нямал предложение да е отново служебен министър

Политика

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви пред журналисти, че няма предложение отново да е служебен министър, както и никой друг от правителството. Той припомни думите на президента, че новото служебно правителство ще бъде обявено на 16 септември. Рашков нямал и информация дали се прави нова партия с министърите на финансите и икономиката Кирил Петков и Асен Василев. “Министър Василев мисля, че отговори, че докато е служебен министър, няма да се занимава с партийна дейност”, каза Рашков в отговор на въпрос дали ще участва в нов политически проект с участието на служебни министри.Рашков изрази надежда Народното събрание да реши Бюрото по защита на свидетелите да не се управлява от главния прокурор. “Много бих искал парламентът да смогне да направи това, защото такава порочна структура досега не сме имали – един представител на ръководно ниво в прокуратурата да има състав от 150 души с 8-10 млн. лева годишен бюджет, а за миналата година да нямат нито един, включен в защитна програма участник в процес. Натрапва се мнението, че едва ли не всички тези служители в това бюро охраняват само главния прокурор”, обясни вътрешният министър.

“Страхува ли се толкова много главният прокурор, за да има защита от три места – Бюрото по защита, които бдят денонощно за него, около дома му пази Националната служба за охрана, а освен това от Шесто районно полицейско управление да патрулират денонощно коли около оградата на резиденция Бояна, попита Рашков. По думите му подобно нещо никой не си е позволявал. Според него това трябва да бъде променено и по-морално би било самият Иван Гешев да бъде инициатор на тази промяна.

За мигрантския натиск по границата Рашков посочи, че зависи от това накъде ще се насочи потокът от афганистанци, които по различни причини бягат от своята родина. “Трябва да сме бдителни”, каза и отбеляза, че дори Турция изгражда защитни съоръжения на границата с Иран, за да не допуска масово навлизане на афганистанци. Рашков посочи, че с актуализацията на бюджета има пари за възстановяване на компрометирани части от оградата на границата с Турция.

Рашков смята, че трябва да има отново акции срещу купуването на гласове на предстоящите избори. По думите му трябва да се вземат мерки още отсега, защото тези, които се занимавали с купуване на гласове, били много изобретателни и щели да действат отрано.

 

/dnevnik.bg/

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password