Как Спецов ще поставя началото на партньорство с Румъния, като имаме такова от 2011 г.?

Политика

Депутат от ГЕРБ разби културиста начело на НАП: Как Спецов ще поставя началото на партньорство с Румъния, като имаме такова от 2011 г.?

Често се случва да попадаме на новини, които не представят реални факти, с цел някой да си създаде положителен имидж. Назначеният от служебното правителство на Румен Радев директор на НАП Румен Спецов обяви, че поставя началото на „едно успешно партньорство“ между нашите данъчни служби и румънската приходна администрация. Това написа във Фейсбук депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Ето какво публикува още той:

„Но както някой не може да открие колелото за втори път, така и не може да „поставя начало“ на сътрудничество, което в ход вече 10 години.

Какви са фактите? На 18 март 2011 г. в „Държавен вестник“ в обнародвано Споразумение между Националната агенция за приходите на Република България и Националната агенция за данъчна администрация на Румъния за засилване на сътрудничеството в областта на данъка върху добавената стойност.

Но Румен Спецов твърди, че тепърва ще се поставят основи. Едната възможност е г-н Спецов да иска да излъска своя образ и всички ние дружно да забравим за случая „Гранекс Трейдър“ и за лицето Данаил Николов от село Яблотина.

Другата, много по-притеснителна възможност е, че Румен Спецов не познава нормативната уредба на поверената му администрация и споразуменията, които тя сключвала през годините.

P.S.

С колегите Христо Гаджев и Тома Биков още чакаме служебният министър на финансите Асен Василев да отговори на зададените въпроси във връзка с назначения от него за шеф на НАП Румен Спецов“

 

pik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password