ВСС: Прави се опит за дестабилизиране на прокуратурата

Политика

В декларация по повод доклад на парламентарната комисия за полицейско насилие, прокурорската колегия на ВСС изрази тревога и безпокойство.

ВИДЕО

Говорителят на Прокурорската колегия Калина Чапкънова каза в изявление, че заключението на комисията, че прокурор Вероника Трифонова трябва да бъде отстранена и разследвана е пореден опит за грубо погазване на принципите за върховенство на закона, разделението на власите и независимостта на съдебната власт.

Свидетели сме на последователни и тенденциозни действия за дестабилизиране на прокуратурата, каза тя и видя в заключенията на доклада на комисията в НС политическа злоупотреба в хода на предизборна кампания.

В декларацията пише, че разгласеното от комисията в НС дискредитира българската държава и Народното събрание като законодателен орган, тъй като представлява опит за манипулация не само на българското общество, но и на европейската общност и Европейската прокуратура.

Отправените внушения за некомпетентност, нарушаване на професионалните и етични стандарти, злоупотреба със служебно положение и неправомерна обвързаност на прокурор Трифонова са в противоречие с етичните норми и дължимото поведение, което следва да има народният представител, пише в декларацията.

dariknews.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password