Великобритания отлага контрола на вноса след Брекзит

Други

Великобритания обяви днес, че отлага прилагането на някои правила за контрол на вноса след Брекзит – второ подобно отлагане, мотивирайки се с трудностите за бизнеса, предизвикани от пандемията и смущенията, които изпитват глобалните вериги за доставки, предаде “Ройтерс”.

Великобритания напусна единния пазар на Европейския съюз в края на миналата година, но за разлика от Брюксел, който незабавно въведе гранични проверки, Лондон отложи въвеждането на проверки на вноса за стоки като храни и даде на фирмите време да се приспособят.

След като веднъж вече отложи въвеждането на проверките с шест месеца от 1 април, британското правителство сега отлага изискването за пълни митнически декларации и контрол до 1 януари 2022 г.

Декларации за безопасност и сигурност ще се изискват от 1 юли следващата година. “Искаме фирмите да се фокусират върху възстановяването от пандемията, вместо да трябва да отговарят на нови изисквания на границата. Затова изготвихме нов прагматичен график за въвеждане на пълен граничен контрол”, каза министърът за Брекзит Дейвид Фрост.

“Фирмите сега ще имат повече време да се подготвят за този контрол, който ще бъде въведен на няколко фази през 2022 г.”, допълни министърът. /БТА

Dnevnik.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password